Cremeren

Is de keuze cremeren dan zijn er meerdere locaties in de regio  waar de crematieplechtigheid kan plaatsvinden. In Zuid-Holland-West hebben we een aantal locaties waaruit gekozen kan worden.

Verzorging overledene

Uw dierbare overledene wordt door ons in samenwerking met gespecialiseerde vakmensen verzorgd en opgebaard. Amissio adviseert de mensen als zij dat willen om mee te helpen met de persoonlijke verzorging van hun dierbare. Dit kan bestaan uit het wassen van het lichaam en helpen met het aankleden van de overledene. Dit alles gebeurd onder deskundige begeleiding van onze ervaren collega’s. Voor de nabestaanden is dit ook een stuk van rouwverwerking.

Cremeren

Het kan zijn dat u na een crematie er nog niet geheel uit bent wat de as-bestemming wordt, u heeft dan een periode van 30 dagen om hierover uw gedachten te laten gaan. Is het  moeilijk om binnen dit tijdsbestek een keuze te maken  dan kan de tijdsperiode met een half jaar worden verlengd. Van deze extra bedenktijd wordt door veel mensen dankbaar gebruik gemaakt. De keuze van as-verstrooiing of as-bewaren is van zeer groot belang.

Wanneer as-bewaring niet gewenst is zijn er een aantal mogelijkheden om tot as-verstrooiing over te gaan. Wij van Amissio Osnabrug zullen u met de nodige adviezen bijstaan.  Wanneer u dat wenst kunt u ten alle tijden, bij de as-verstrooiing aanwezig zijn.