Begraven

De keuze tussen begraven of cremeren is vaak door de betrokkenen al ver van tevoren bepaald. De voorkeur voor begraven of cremeren wordt meestal tijdens intieme gesprekken doorgesproken. Soms komt een overlijden geheel onverwacht, dan kan het gebeuren dat het nog niet bekend is of er een begrafenis of crematieplechtigheid zal gaan plaatsvinden.  Wij van Amissio Osnabrug zullen dan samen met de nabestaanden in een persoonlijk gesprek de beide mogelijkheden uitgebreid bespreken. Men kan dan weloverwogen de juiste keuze maken.

Verzorging overledene

Uw dierbare overledene wordt door ons in samenwerking met gespecialiseerde vakmensen verzorgd en opgebaard. Wij adviseren de mensen als zij dat willen om mee te helpen met de persoonlijke verzorging van hun dierbare. Dit kan bestaan uit het wassen van het lichaam en helpen met het aankleden van de overledene. Dit alles gebeurd onder deskundige begeleiding van onze ervaren collega’s. Voor de nabestaanden is dit ook een stuk van rouwverwerking.

Begraven

Als Amissio Osnabrug hebben wij de mogelijkheden om op alle begraafplaatsen in de regio “Haaglanden” uitvaarten te laten plaats vinden.  U bent dus niet verplicht om in uw eigen woonplaats begraven te worden.

Wat betreft het begraven bestaat er een aantal mogelijkheden.

De mogelijke grafkeuzes zijn:

  • Een eigen graf of een algemeen graf
  • Een zandgraf of een keldergraf (niet bij alle begraafplaatsen mogelijk)

Men kan ook ver voor een overlijden een graf uit kiezen.

De dag van de begrafenis

Op de dag van de uitvaartplechtigheid komt de rouwwagen de overledene ophalen bij het rouwcentrum, bejaardentehuis, verzorgingstehuis of sterfhuis.